fbpx Skip to content

Läs om våra kunskapsområden inom verktygstillverkning

I vår verktygsavdelning ligger fokus på tillverkning av prototyper och små serier i olika material och hårdheter. Vi har tillverkningsresurser inom CNC Svarvning, CNC fräsning, trådgnistning, vattenskärning, mätteknik vilket gör att vi snabbt kan lösa de flesta uppdrag internt. Vi har samarbeten med externa partners inom konstruktion. Vi utvecklar och tillverkar bl.a klippverktyg, formverktyg, olika typer av fixturer, rörformningsverktyg samt prototyper i vår verktygsavdelning.

Kapacitet

Vi har en lång och gedigen erfarenhet gällande verktygsframtagning. Denna har vi skaffat oss under de senaste 25åren och vi har ständigt uppgraderat våra processer och våra maskinpark för att möta våra kunders krav och önskemål. Våra specialområden inom verktygstillverkning.

Rörbockningsverktyg

Vi kan erbjuda alla tjänster från konstruktion till tillverkning. Vi vågar påstå att få företag har den kompetens som vi har inom detta område. Testa oss gärna.

Vakumformningsverktyg

Vi erbjuder kompletta lösningar från idé till färdig produkt. Vi designar verktygen i Solid Works. Efter tillverkning av prototyper så kan vi snabbt provforma verktyget för att visa upp ett förslag för kunden. Efter godkänd prototyp tillverkas därefter produktionsverktyget. Vi är vana vid snabba ledtider.

Klipp och formverktyg

Idag arbetar vi mycket med verktygsunderhåll och tillverkning av reservdelar. Vi kan också på kunds uppdrag tillverka kompletta verktyg. Ofta kommer kunden med ritningsunderlagen men kan även via samarbete med externa konstruktörer erbjuda konstruktion och tillverkning av kompletta verktyg

Prototyper och reservdelar

Vi har en mycket modern och bred maskinpark i kombination med erfaret yrkesfolk vilket gör att vi har möjlighet att tillverka enstycksdetaljer och prototyper. Vi är också vana i att arbeta med ett mycket brett spektra med olika material och hårdheter. Vi ombesörjer härdning och annan ytbehandling

Specialkunskaper och maskiner

På kunds uppdrag kan vi lösa många problem och önskemål. Genom åren har vi byggt flera specialmaskiner och monteringslösningar för att förenkla våra kunders vardag.

Rörbockningsverktyg

Företaget startades i mitten av 1970 talet med tillverkning av rörformningsverktyg till ett lokalt förtag som tillverkar avgassystem till fordonsindustrin. Vi arbetar fortfarande med denna kund. Under årens lopp har vi därför tillverkat många olika sorters verktyg för rörbockning. Vi tillverkar även fixturer för kapning av rör, svetsfixturer, kontrollfixturer samt läcktestutrustningar. Vi kan erbjuda alla tjänster från konstruktion till tillverkning. Vi vågar påstå att få företag har den kompetens som vi har inom detta område. Testa oss gärna.

Här visar vi några av de verktyg som vi jobbar med